Tel.: +36 47 513-001 Mobil: +36 70 322-2699 | 3950 Sárospatak, Eötvös út 7., Magyarország info@hotelfurmint.hu

Kerekdomb Fesztivál 2017

2017. június 16. – 18. 3907 TállyaTállya templomaiban, udvarain, nemesi kúriáin, dűlőin és parasztházaiban

Minőségi kulturális, zenei, turisztikai és borélmény, összművészeti fesztivál Tállyán! 2017-ben két alkalommal is, június 16-18-án és szeptember 8-10 között szervezik meg a Kerekdomb Fesztivál és Bormustra elnevezésű programsorozatot! Aki részt vett az első Kerekdomb Fesztiválon és nem szeretne kimaradni a folytatásból, vagy aki lemaradt az elsőről és ezért nem hagyná ki a másodikat, a harmadikat, már most vésse be a naptárába az időpontot.

Bor – Mámor – Bénye 2017

2017. július 6. – 9. 3932 Erdőbénye

Fesztivál az erdőbényei kertekben. Tokaj-Hegyalja legizgalmasabb fesztiválja idén augusztusban is megnyitja kapuit Erdőbényén! Erdőbénye fesztivál nélkül is egy szép kis zempléni falu, ódon házaival, meredek utcáival, patakjaival, festői környezetben, hegyekkel, szőlőkkel, erdőkkel övezett völgyben. Tokaji borok, zempléni ízek. 13 erdőbényei borászat és a kedvenc éttermeik. A korábbinál is színesebb programmal és sok újdonsággal készülnek az erdőbényei borászok az idei Bor, mámor… Bénye fesztiválra.

Sárospataki borfesztivál 2017

2017. Július 21. – 22. 3950 Makovecz Imre tér.

2014-ben rendezték meg először a Sárospataki Borfesztivált a Makovecz Imre téren. A kétnapos rendezvényen esténként számos pataki pincészet ajánlotta fel borait kóstolásra, kézműves édességeket vásárolhattak a térre kilátogatók, házi készítésű sajtokat kóstolhattak, valamint a helyszínen készült pékáruk is nagy sikert arattak a Sárospataki Borfesztivál látogatóinak körében. Délutánonként nemcsak különböző fellépők csalogatták az érdeklődő kicsiket és nagyokat a térre, hanem számos interaktív és vicces műsort is láthattak az emberek. Az esténkénti borkóstolás mellett zenekarok is szórakoztatták a megjelenteket.

Tolcsvai Borfesztivál 2017

2017. augusztus 4 – 6. 3934 Tolcsva, Kastélypark

A finom nedűk mellé a gasztronómiai kínálat is hozzátartozik a fesztiválhoz. A háromnapos rendezvény alatt három színpadon sztárfellépők sokasága és színvonalas autentikus műsorok között válogathatnak az érdeklődők.

Zempléni Fesztivál

2017. augusztus 11 – 19. 3950 Sárospatak, 3910 Tokaj, 3980 Sátoraljaújhely, 3900 Szerencs

A Zempléni Fesztivál az észak-magyarországi régió kulturális, turisztikai, és bor-gasztronómiai komplexitást kínáló, legnagyobb nyári rendezvénysorozata. „Kiváló Minősítésű Művészeti Fesztivál” kategóriába sorolt rendezvény különleges vonzereje, máshoz nem hasonlítható jellegzetessége a műfaji és területi sokszínűség. Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs és több más zempléni település legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein rangos komolyzenei koncertek, színházi-, táncos- és jazz estek, kirándulások, kiállítások várják a közönséget.

Sárospataki borterasz

2017. augusztus 11 – 19. 3950 Sárospatak Makovecz Imre tér. 

A Sárospataki Borterasz 2017. augusztus 11-19. között újra megnyit a látogatók előtt. A Zempléni Fesztivál ideje alatt ezúttal is helyi borászatok kínálják majd a boraikat a Makovecz téren. A terasz közelében felállított szabadtéri színpadon esténként jazzt hallgathat a közönség.

Mádi Furmint Ünnep 2017

2017. szeptember 1 – 2. 3909 Mád, Több helyszínen

A szoknya tovább pörög 2017. szeptember 1-én és 2-án a Mádi Furmint Ünnepen! Adunk egy esélyt a Furmintnak, hogy megmutassa egyediségét, hogy poharunkba hozza a mélyben rejlő ásványok ízét éltető nap erejét, azt a csodát, ami évszázadokkal ezelőtt megalapozta Mád hírnevét. Hisszük azt, hogy a jövőnk is ebben rejlik. Ezt szeretnénk bizonyítani. Segítségünkre hívjuk Önöket és neves fellépőinket. Jöjjenek! Érezzék jól magukat! Próbálják megérteni és megtapasztalni, amit Mád tud nyújtani az embereknek. Különleges borok, felejthetetlen gasztronómiai élmények, színes programok és vendégszerető mádi emberek várják az idelátogatókat.

További programlehetőségek Sárospatakon és környékén

Gombos-hegyi pincesor- Hercegkút

A kultúrtáj kategóriában Világörökségi címmel büszkélkedő, népi építészet remekeiként számon tartott emeletes pincesoraink különleges esztétikai látványt nyújtanak a falu két szélén – a Kőporoson és a Gombos-hegyen, ahol a gazdákkal egyeztetve pincelátogatásra és borkóstolásra is lehetőség van.

A Gombos-hegy ezen túlmenően gyöngyszeme a vidéknek, a kőbánya feletti domboldal a védett kökörcsin élőhelye, továbbá remek kilátás nyílik Hercegkútra, Sárospatakra, a közeli és távoli Zempléni hegyekre.

Megyer-hegyi tengerszem

Az ország egyik legszebb természeti csodájaként számon tartott hely a Megyer-hegyi tengerszem. A Megyer-hegyen lévő tengerszemet emberkéz formálta ugyan, de mára a természet és az egykori bánya harmonikus egységben van. Az egyedülálló látványosság 1977 óta természetvédelmi terület, ahová a Malomkő tanösvény piros túraút-jelzéssel vezet Sárospatak belvárosától. Régen ezen a helyen bányászták a gabonaőrlők és érczúzók malomköveit. A hajdani bányaudvart csapadékvíz töltötte fel és lélegzetelállítóan szép tó keletkezett a helyén. A tó a legmélyebb pontja 6,5 méter mély, a tavat körülvevő sziklafalak pedig 70 méterrel magasodnak a víztükör fölé.

Ma a tengerszem kedvelt túrázó és kirándulóhely, ahol jól kiépített túraösvények és információs táblák segítik a tájékozódást, a kirándulók biztonságát pedig korlátok óvják.

Boros Borbár Sárospatak

http://aboros.hu

Götz Pincészet – Hercegkút

http://gotzpinceszet.hu/

Zempléni Kalandpark Sátoraljaújhely

Aktív pihenés, adrenalin, csúszás, mászás, száguldás, felejthetetlen élmények – mindez egy helyen a Zemplén Kalandparkban, Sátoraljaújhelyben!

http://www.zemplenkalandpark.hu/