Tel.: +36 47 513-001 Mobil: +36 70 322-2699 | 3950 Sárospatak, Eötvös út 7., Magyarország info@hotelfurmint.hu

2018. február 10. Tokaji Forralt Boros Disznóságok

http://www.tokaj-turizmus.hu/Tokaji-Forralt-Boros-Disznosagok

Látvány Disznótor – Tradicionális Böllérkedés. Tokaji Borászok Asztaltársaságának különleges forralt borai. A jó hangulatról gondoskodik: a SZEKUND zenekar!

Helyszín: Rákóczi Pince és Udvarház, Tokaj

Tokaji Borbarátnők Bálja 2018. A Tokaji Borbarátnők 14. Jótékonysági Bálja

  1. február 10. 3909 Mád,

2018. február 10-én Mádon új helyszínen kerül megrendezésre a Tokaji Borbarátnők 14. Jótékonysági Bálja. A gálavacsorát a SVÉT séfjei készítik, Ruprecht László vezetésével a Tokaji Borbarátnők és a Mádi Kör boraihoz. A menüben magyar kistermelők termékeit használják alapanyagként. A bál fővédnöke Schmittné Makray Katalin, aki közreműködik a Nemzeti Divat Kommandó Hampel Katalin divatbemutatóján. A bál keretében a Magyar Konyha szerkesztő bizottságának az elnöke Lévai Anikó adja át a Magyar Konyha Termelői Díjakat , amelyet minden évben három magyar termelő érdemel ki.

2018. február 15.  19:00 Claude Magnier: OSCAR

vígjáték két részben a Hadart Színház előadásában

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-a-muvelodes-haza-es-konyvtara-sarospatak.html

Helyszín: Sárospatak, A Művelődés Háza és Könyvtára, Eötvös u. 6.

Bertrand Barnier, a gazdag párizsi szappan gyáros élete egy hétköznapinak tűnő reggelen teljesen megváltozik. Mindazok, akik fél 9 és déli 12 között meglátogatják – a fiatal könyvelő, a mumpszos masszőr, a lánya, aki valójában nem is a lánya, vagyis tulajdonképpen igen, de mégse… – , rádöbbentik arra, hogy lányos apának lenni nem is olyan egyszerű dolog. Otthona a követhetetlenül cikázó fekete táskák, elveszett ékszerek, többszörösen elsikkasztott pénzkötegek és lavinaként hömpölygő női fehérneműk özönében egy szempillantás alatt őrültekházává változik, miközben ő már azt sem tudja, mit akar valójában. Egy biztos: A gyereknek apa kell!!! De hol van Oscar?

Belépődíj: 3000 Ft

2018. március 31-ig Mit rejt a föld időszaki régészeti kiállítás

Interaktív régészeti kiállítás a Világörökségi Bormúzeumban (Serház út 55.).

http://www.tokaj.hu/hirek/mit-rejt-fold-kiallitas-vilagoroksegi-bormuzeumban/

2017. szeptember 21-én nyílt „Mit rejt a föld?” című időszaki régészeti kiállításunk a Világörökségi Bormúzeum tetőterében. A2018. március végéig látogatható interaktív tárlatunkat elsősorban óvodás és általános iskolás csoportok figyelmébe ajánljuk. A Herman Ottó Múzeum, a Szerencsi Múzeum és a Tokaji Múzeum anyagából álló tárlat Tokaj és környékének régészeti leleteit mutatja be az őskortól a középkorig

Tavaszi Várkapu Tárogató 2018. Húsvét a Füzéri várban

2018. április 1 – 2. 3996 Füzér, vár

Húsvéti programok vasárnap és hétfőn a Füzéri várban. Történelmi játszótér, hadi bemutatók, tárlatvezetések, párbajbemutatók, középkori életképek Húsvét ünnepén a Füzéri Várban.

Nagy Tokaji Borárverés 2018

2018. április 20 – 22. 3910 Tokaj, Tokaj-Hegyaljai borászatok

Április 20-22. között rendezik idén a Tokaji Tavaszt, amelynek fő rendezvénye a Nagy Tokaji Borárverés. A Tokaji Borlovagrend szakmai kóstoló bizottsága januárban kóstolta meg a 2017-es Nagy Tokaji Borárverésre beérkezett borokat. Az árverésre olyan egyedi tételekkel nevezhettek a tokaji termelők, amelyek jelenleg nincsenek kereskedelmi forgalomban, és minden kritériumnak megfelelnek. A száraz boroktól egészen a 6 puttonyos aszúig lesz lehetősége a vevőknek licitálni és vásárolni ebben az évben is, illetve az érdeklődők olyan egyedi borokat kóstolhatnak, amelyek kóstolására csak a Tokaji Tavasz keretén belül a Nagy Tokaji Borárverés három napos programja idején nyílik lehetőség. Maga az esemény segít Tokaj szerelmeseit összehozni a borvidékkel és a Borlovagrendi tagokkal, akik így együtt tehetnek újabb felfedezéseket, és ahol nemcsak a terroir alapú nagy borokat, hanem a borvidéket és a termelőket is megismerhetik.

Tarcali Tavasz 2018. Bűbájos Hétvége

2018. április 28 – 30. 3915 Tarcal, Tarcali pincészetek

Újra pezsgő hangulatú 3 napos tavaszi hétvége a bor, a bűbáj és a barátság jegyében Tarcalon! Ismét jókedvvel, vidámsággal, színvonalas programokkal, gasztronómiai izgalmakkal és nyitott pincékkel várunk ezen a hétvégén. A Bűbájos Hétvége programjai egyrészt a népi hiedelmekhez, népszokásokhoz, másrészt a termékenységhez, a nőiséghez, a szépséghez kapcsolódnak, de mindegyik program középpontjában Tarcal legnagyobb kincse, a tokaji bor áll. A pincészetek a rendezvény ideje alatt szívesen látják a szomjas vándorokat.

Pünkösdi Mulatság Füzér 2018

2018. május 19 – 21. 3996 Füzér, Füzéri Vár

A pünkösdi rendezvényen történelmi játszótéren, hadi bemutatókon, középkori életképeken keresztül mutatják be a Füzéri Vár mindennapjait. Pünkösdi májusfa állítás szerepel a programban füzéri hagyomány szerint. A Felsővárban egész napos vártúrák indulnak animátorok vezetésével. A hétvégi programokban lesz középkori játék, ételkóstoló, történelmi játszótér, hadi bemutatók, látványfőzés, viseletpróba, tárlatvezetés, párbajbemutató, kézműves kismesterségek, kovácsolás, vesszőfonás és játszóház.

Szent Iván éji vigasságok a Füzéri Várban 2018

2018. június 23. 3996 Füzér, Várhegy

A Füzéri Várban júniusban lesz a Szent Iván éji vigasságok, a szerelmesek és boszorkányok éjszakája. Naplementétől napfelkeltéig tartó vigadalom várja Füzér várának látogatóit! Lesz ott: tűzugrás, tűzfújás, tűzforgatás, táncház egy éjszakára szóló házasságkötési lehetőség! A várban mindenki találkozhat boszorkányokkal, tündérekkel és egy egész éjszakára házasságot köthet szíve választottjával.

Bor – Mámor – Bénye 2018 Erdőbénye

2018. július 5 – 8. 3932 Erdőbénye,

Fesztivál az erdőbényei kertekben. Tokaj-Hegyalja legizgalmasabb fesztiválja idén augusztusban is megnyitja kapuit Erdőbényén! Erdőbénye fesztivál nélkül is egy szép kis zempléni falu, ódon házaival, meredek utcáival, patakjaival, festői környezetben, hegyekkel, szőlőkkel, erdőkkel övezett völgyben. Tokaji borok, zempléni ízek. 13 erdőbényei borászat és a kedvenc éttermeik. A korábbinál is színesebb programmal és sok újdonsággal készülnek az erdőbényei borászok az idei Bor, mámor… Bénye fesztiválra. 

MagyART`18 Szerencsi Összművészeti Fesztivál 2018

2018. július 7 – 15. 3900 Szerencs, A város különböző helyszínein

A Külhoni Magyar Nemzeti Színház második alkalommal rendezi meg Szerencsen a magyART elnevezésű összművészeti fesztivált 2018. júliusában. Színházi produkciók, prózai és zenés előadások, klasszikus és könnyűzenei koncertek.

ExperiDance Tokaj: Cinderella táncelőadás a Tokaji Fesztiválkatlanban

2018. július 21. 20:30 3910 Tokaj, Fesztiválkatlan

Cinderella – Családi mesemusical az elveszett cipellőről és a megtalált boldogságról az Experidance Tánctársulat előadásában.- A előadás 2018. július 21-én látható a Tokaji Fesztiválkatlanban. A Cinderella egy gyermekekhez szóló örökmese és egyben egy nagyszerű családi mesemusical-színház is. Garantáljuk, hogy nemcsak a kicsiknek, de a szülőknek is maradandó élményt nyújt az ExperiDance legújabb szuperprodukciója 

Tokaj Kincsei Fesztivál 2018

2018. augusztus 10 – 12. 3910 Tokaj,

Tokaj városáról, a tokaji emberekről, a tokaji kultúráról, a tokaji értékekről, a tokaji életszemléletről és nem utolsósorban a tokaji borról szól Tokajnak, és legfőképpen az odalátogató vendégeknek a Tokaj Kincsei Fesztivál 2018 nyarán. Ismerje meg a nagyvilág Tokajt! Egy rendezvénysorozat, egy nyári fesztivál, amelyben helyet kap a gasztronómia, a kultúra, a bor, a sport, az egészséges életmód és a könnyűzene is egyben. Ismerjük meg a várost, találkozzunk Tokajban 2018. augusztus 10-12-én.

Tolcsvai Borfesztivál 2018

2018. augusztus 10 – 12. 3934 Tolcsva, Kastélypark

Ha augusztus, akkor Tolcsva, ha Tolcsva, akkor természetesen Tolcsvai Borfesztivál! Idén is megrendezésre kerül a nyár egyik legborosabb és (talán) legbulisabb fesztiválja! Augusztus elején startol, hogy aztán a gondtalan szórakozásé, a finom borok élvezetéé, és a könnyűzene varázsáé legyen a főszerep.

Zempléni Fesztivál 2018. augusztus 10-19.

https://www.zemplenifesztival.hu/

Szeretettel várunk Benneteket idén is jobbnál jobb koncertekkel, előadásokkal, kiállításokkal, borkóstolókkal, kirándulásokkal és gyerekprogramokkal Zemplén legszebb helyein. Részletes program hamarosan.

Füzéri Várnapok 2018

2018. augusztus 11 – 20. 3996 Füzér, Vár

Színvonalas programokkal, kiemelt látnivalókkal, és sok-sok meglepetéssel várjuk a tisztelt látogatóinkat a Füzéri Várnapokra! Öt programhelyszínen várják zenei koncertek, hagyományőrző csoportok, ételkóstolók, vásárosok, kézművesek. Történelmi kavalkád, utcabál várja a látogatókat a Füzéri Várnapokon. Haditorna bemutatókat, reneszánsz táncokat, íjászbemutatókat, középkori csatajeleneteket tekinthetnek meg az érdeklődők. 

Kerekdomb Fesztivál 2018 Tállya

2018. szeptember 13 – 16. 3907 Tállya, Tállya templomaiban, udvarain, nemesi kúriáin, dűlőin és parasztházaiban

Tarts Velünk az indiánnyárba, a Kerekdomb Fesztiválra 2018. szeptember 13-16. között a festői Tállyára! A borozni, szórakozni, színházi és irodalmi előadásokra, zenei programokra vágyókat a Tokaj-Hegyalja e festői településének udvaraira, kastélyaiba, nemesi kúriáiba és dűlőire.

Zempléni Szabad Pálinka Nap 2018

2018. szeptember 29. 3996 Füzér, vár

Pálinkaműhelyek bemutatkozása, helyi termékek kóstolója és versenye, pálinkakóstolási lehetőség, kézműves vásár, kulturális és gasztronómiai programok várják a látogatókat egész nap a Zempléni Szabad Házi Pálinka Napon, a Füzéri Vásártéren! Zenés reggeli ébresztő, színpadi műsorok, népzene, étel-ital, mi szem-szájnak ingere, helyi termékek versenye, koncertek, és pálinka!

További programlehetőségek Sárospatakon és környékén

Gombos-hegyi pincesor- Hercegkút

A kultúrtáj kategóriában Világörökségi címmel büszkélkedő, népi építészet remekeiként számon tartott emeletes pincesoraink különleges esztétikai látványt nyújtanak a falu két szélén – a Kőporoson és a Gombos-hegyen, ahol a gazdákkal egyeztetve pincelátogatásra és borkóstolásra is lehetőség van.

A Gombos-hegy ezen túlmenően gyöngyszeme a vidéknek, a kőbánya feletti domboldal a védett kökörcsin élőhelye, továbbá remek kilátás nyílik Hercegkútra, Sárospatakra, a közeli és távoli Zempléni hegyekre.

Megyer-hegyi tengerszem

Az ország egyik legszebb természeti csodájaként számon tartott hely a Megyer-hegyi tengerszem. A Megyer-hegyen lévő tengerszemet emberkéz formálta ugyan, de mára a természet és az egykori bánya harmonikus egységben van. Az egyedülálló látványosság 1977 óta természetvédelmi terület, ahová a Malomkő tanösvény piros túraút-jelzéssel vezet Sárospatak belvárosától. Régen ezen a helyen bányászták a gabonaőrlők és érczúzók malomköveit. A hajdani bányaudvart csapadékvíz töltötte fel és lélegzetelállítóan szép tó keletkezett a helyén. A tó a legmélyebb pontja 6,5 méter mély, a tavat körülvevő sziklafalak pedig 70 méterrel magasodnak a víztükör fölé.

Ma a tengerszem kedvelt túrázó és kirándulóhely, ahol jól kiépített túraösvények és információs táblák segítik a tájékozódást, a kirándulók biztonságát pedig korlátok óvják.

Boros Borbár Sárospatak

http://aboros.hu

Götz Pincészet – Hercegkút

http://gotzpinceszet.hu/

Zempléni Kalandpark Sátoraljaújhely

Aktív pihenés, adrenalin, csúszás, mászás, száguldás, felejthetetlen élmények – mindez egy helyen a Zemplén Kalandparkban, Sátoraljaújhelyben!

http://www.zemplenkalandpark.hu/